Blog

Leef je droom!

Toen mijn dochter een jaar of zeven was, was ze helemaal gefascineerd door alles wat over de ruimte gaat. Met Neil Armstrong als haar grootste idool. Ze ging er helemaal in op en riep regelmatig: “als ik later groot ben dan word ik astronaut en de eerste vrouw op de maan!”… Inmiddels zit ze op de middelbare school en ze heeft nu haar zinnen gezet op architect worden, en dan het liefst in Londen. Huizen wil ze ontwerpen en mooie grote gebouwen. In gedachten ziet ze ze al staan…

En weet je, of ze nou astronaut wordt of architect (of misschien wel iets totaal anders), dat zullen we nog wel zien. Maar wat ik zo geweldig vind, is om haar er zo enthousiast over te zien en de volle overtuiging te horen als ze het heeft over wat ze later worden wil. Zonder belemmering of overdreven bescheidenheid. Wat een contrast is dat met als we eenmaal volwassen zijn…

Weet jij nog wat je vroeger wilde worden? En hoe je daar heerlijk over kon dromen tot in het oneindige… Alles kon, het leven was één groot avontuur en niks was te gek. Geen beperkingen, geen twijfel, geen onzekerheid. Het was gewoon wat het was en de hele wereld mocht het weten.

Ga eens na, hoe is dat nu? Durf jij nog steeds te dromen? En belangrijker nog, jaag jij je dromen nu nog na? Of laat je je remmen door allerlei beren op de weg, twijfels en praktische bezwaren? En ben je bang om te delen wat je eigenlijk het allerliefste wilt? Natuurlijk (want ja, ik hoor je al denken…), als je eenmaal volwassen bent dan is de realiteit een stuk minder vrijblijvend dan als kind. En natuurlijk, er is altijd wel een reden om iets niet te doen. Maar juist in die ene reden om iets wél te doen daarin schuilt de magie en dat kan je zoveel moois brengen. Jouw droom is er niet voor niks, die wil gehoord en geleefd worden. Blijf dus dromen, deel het met de wereld en vooral natuurlijk: ga ervoor en maak waar wat jij wilt!

Ter inspiratie hier een filmpje dat mij raakte toen ik het zag, en wat mij terug deed denken aan het gesprekje van mijn dochters eerder deze week bij mij thuis aan de keukentafel… Enjoy!

When I Grow Up from Cyrille Marchesseau – Composer on Vimeo.

nieuwste artikelen