Blog

Begin de dag met een lach

Laatst toen ik ’s ochtends mijn bed uit stapte vroeg mijn dochter aan mij: “Mama, waarom kijk je zo boos?” Goeie vraag, en eigenlijk had ik er niet echt een antwoord op… Gewoonte? Waarschijnlijk wel. Maar heeft het zin? Nou nee, eigenlijk niet. Spontaan kwam toen het liedje in me op dat Giel Beelen van 3FM regelmatig draait in zijn ochtendprogramma op de radio: “Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach. Want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag, ja die lacht de hele dag!” Ken je het? Ik vind het altijd aanstekelijk vrolijk en besloot ter plekke dat ik een experiment wilde gaan doen: 30 dagen lang opstaan met een glimlach op m’n gezicht.

En al klinkt dat misschien als iets simpels en kleins, wow wat een groot effect heeft dat zeg. Van nature ben ik echt geen enorme early bird en ik spring over het algemeen ook zeker niet meteen fris als een hoentje m’n bed uit bij het rinkelen van de wekker. Nee, ben eigenlijk meer van het type ‘nog één keer snoozen…’ en niet teveel polonaise bij de start van mijn dag. Deste bijzonderder vond ik het dan ook om te ervaren dat zoiets simpels als het beginnen van de dag met een lach zoveel positiefs kan brengen. En zeg nou zelf, het is toch eigenlijk ook veel leuker om jezelf ’s ochtends glimlachend in de spiegel te zien, in plaats van met een bozig ochtendhoofd?

Een goed begin is het halve werk zeggen ze weleens. Sterker nog: het schijnt dat de eerste 7 minuten zelfs bepalend zijn voor de rest van je dag! Niet alleen leuk maar ook belangrijk dus om je dag te beginnen met iets positiefs. En wat is er nou makkelijker dan dat te doen met een glimlach (en als je wilt daarbij een vrolijk liedje in je hoofd)? Wat bij mij begon als een experiment ga ik in ieder geval zeker weten blijven doen! En ik kan het iedereen aanraden, probeer het eens en ervaar het effect :-) .

nieuwste artikelen