Blog

Het geheim van de Ta Da’s

Laatst sprak ik een bekende van mij die bezig is met het opzetten van een nieuwe stichting. Enthousiast vertelde ze me over wat ze allemaal deed daarvoor en aan alles zag ik dat haar motor helemaal ‘aan’ stond. Ze bruiste van energie om haar nieuwe initiatief de wereld in te zetten en dat werkte bij mij flink aanstekelijk.

Tegelijkertijd hoorde ik in haar verhaal ook het ongeduld, veel dingen die nog allemaal moesten en zouden voordat haar stichting echt zou kunnen gaan vliegen. Een hele berg aan To Do’s dus en het gevoel dat het allemaal niet snel genoeg gaat. Nou weet ik niet hoe het met jou zit maar voor mij is dat gevoel dus heel herkenbaar… Met lijstjes hier en plannen daar en er komt maar geen einde aan. Sterker nog, ze lijken vaak alleen maar langer te worden…

Even hadden we het over dat gevoel, hoe je jezelf helemaal kunt laten regeren door alle To Do’s. En hoe dat vaak alleen maar leidt tot frustratie en ontevredenheid omdat je bijna nooit zo veel en zo snel dingen voor elkaar kunt krijgen als je misschien zou willen. Voor ons beiden een ‘feest der herkenning’, alhoewel… erg feestelijk is het niet want het kan behoorlijk in de weg zitten kan ik je vertellen. Hoe mooi en inspirerend vond ik het juist daarom dan ook om van haar te horen hoe zij omgaat daarmee, hoe zij zich niet laat ontmoedigen door ál die dingen die ze nog moet of wil.

Haar geheim? Door naast al haar To Do lijstjes ook regelmatig een Ta Da lijstje te maken voor zichzelf! Met dingen die ze al gedaan heeft, grote en kleine succesjes die ze geboekt heeft en zaken waar ze trots of tevreden over is. Zo simpel maar zo krachtig! Elke dag, week of maand, het maakt niet uit. Als je het maar doet, en juist op momenten dat je even stress hebt en je alles te stroperig en te langzaam vindt gaan. Geweldige tip die ik zeker zelf ook ga uitproberen. Voortaan niet alleen een To Do lijst aan het begin van mijn week dus, maar ook een Ta Da lijst als ik mijn werkweek afrond (en dát zet ik maar alvast als To Do op mijn lijstje voor deze week :-) ).

nieuwste artikelen