Blog

De kracht van complimenten

Wanneer heb jij voor het laatst iemand een compliment gegeven? Echt gezegd wat je van iemand vindt, wat je mooi of leuk vindt aan diegene, waar je ‘m om bewondert of dankbaar voor bent? En wanneer zei iemand voor het laatst zoiets tegen jou? Heb jij echt geluisterd naar een compliment dat je kreeg of een dankjewel die iemand je gaf?

Een compliment geven is op een of andere manier iets wat we niet vanzelfsprekend makkelijk doen, waar we geen tijd voor nemen of soms de woorden niet voor weten. Een compliment ontvangen vinden velen ook best lastig. Want o zo vaak hebben we dan de neiging om het af te zwakken onder het mom van ‘ach dat is toch normaal, dat kan / heeft / doet toch iedereen?’.

Zonde eigenlijk want zowel het geven van een compliment als het ontvangen ervan kan zo fijn en krachtig zijn! Onderstaande filmpje is daar een prachtig voorbeeld van. Het raakte ons en we delen het graag met jou. In de hoop dat het je inspireert om regelmatig stil te staan bij wat je van een ander vindt én dat met diegene ook te delen. En om echt te luisteren en te ontvangen als je een compliment van iemand anders krijgt.

Give a compliment, get a compliment. Enjoy.

nieuwste artikelen