Blog

Verras jezelf!

> Dit is deel 3 uit een verzameling van blogschrijfsels van Vicky over haar eerste jaren als zelfstandig ondernemen en wat zij toen zoal leerde onderweg… Deel 1 & 2 nog niet gelezen? Je vindt ze hier en hier.

 

Eind 2002 – Ik weet het nog goed, was net als trainee bij Unilever gestart en ik moest gaan kennismaken met de directeur van mijn divisie. Daar zat ik dan, bij hem op kantoor. Na wat algemene vragen en op zich een leuk gesprek, hoorde ik ineens de vraag op me afkomen: “Goh en vertel eens, jij bent marketing/sales trainee natuurlijk; nu doe je een marketingbaan, hoe zie je dat straks met een rol binnen sales?”. Waarop ik spontaan eruitflapte: “Nou dat lijkt me voor niemand een goed idee! Want verkopen dat kan ik dus echt niet, dus daar heeft Unilever niks aan en bovendien word ik er zelf denk ik ook heel ongelukkig van.” Goed, dat dus. Dat dat maar duidelijk mocht zijn…

Begin 2010 – Ruim 7 jaar later en verschillende leuke marketingbanen verder (gelukkig bleek ik ook zonder sales ervaring toch prima door te kunnen groeien), kwam het moment dat ik mijn baan opzegde. Van merk-ontwikkeling naar meer focus op mens-ontwikkeling wilde ik gaan. En al wist ik op dat moment nog niet wat ik daarmee dan precies wilde, ik kan je vertellen dat de optie om eigen ondernemer te worden destijds in ieder geval zeker nog niet op mijn ideeën-lijstje stond…

Halverwege 2017 – Weer ruim 7 jaar verder in de tijd, en daarvan inmiddels zo’n 6½ jaar met vol plezier en succes als eigen ondernemer aan de slag!! Hoe bizar, what happened here?!

Natuurlijk is daar van alles over te zeggen maar een van de dingen die ik wel echt ervaren heb, is hoe waardevol het is om eigen ‘waarheden’ soms eens tegen het licht te houden. Wat vertel je jezelf en hoe ‘waar’ is dat eigenlijk (in mijn geval dat eigen ondernemerschap niks voor mij zou zijn)? Wat heb je er aan om aan zo’n waarheid vast te houden? Helpt die je of eigenlijk niet? En stel nou dat het niet waar zou zijn… Door daar eens echt verder op in te zoomen kwam er veel meer ruimte voor wat er nou echt wilde in mij. En begon ik te beseffen dat ondernemerschap toch best eens goed kon passen bij mij. Niet als doel op zich maar als vorm om te doen wat ik het allerliefste wilde doen, met de groei en ontwikkeling van mensen bezig zijn en daarmee impact maken! Zo kantelde mijn oude waarheid naar ‘waarom ook eigenlijk niet’. En werd ‘Verras jezelf!’ mijn nieuwe levensmotto. Een motto dat me in de opstarttijd van mijn eigen bedrijf veelvuldig geholpen heeft en dat me ook nu nog regelmatig inspireert om buiten mijn comfort zone te gaan en te kijken wat dat me brengt (en ik kan je verklappen, veelal levert dat een heleboel moois op, verrassend veel zelfs ;-).

nieuwste artikelen