WMYT-leiderschapsprogramma

Wil je jouw authentieke leiderschap een flinke boost geven? Ontdekken 'what makes you tick' en hoe je dat benut als leidinggevende? En heb je zin om met een groep van enthousiaste leidinggevenden vol aan de slag te gaan én van elkaar te leren? Doe dan mee met het leiderschapsprogramma van What Makes You Tick!

In het kort

Hoe kun je echt leidinggeven als jezelf? Op een authentieke manier, gebruikmakend van jouw talenten en energie? En hoe geef je daarmee vorm aan jouw rol als leidinggevende? Hoe benut je het potentieel van je medewerkers, op een manier die het voor hen ook leuker maakt? Welke rol heeft jouw team in de organisatie en hoe dragen jullie bij? Het What Makes You Tick leiderschapsprogramma biedt je de kans om op een positieve, pragmatische en diepgaande manier uitgebreid met deze thema’s aan de slag te gaan  (en je eigen krachtige antwoorden te vinden daarop).

Je ontdekt wat voor jou belangrijk is, wat je in huis hebt aan kwaliteiten, waar je energie van krijgt, wat je drijft en wat rode draden daarin zijn (oftewel, samengevat: ‘what makes you tick’). Je leert dat te benutten als fundament en richtinggever voor jezelf, en maakt een vertaling naar hoe dat concreet vorm kan krijgen in jouw rol als leidinggevende, binnen je team en in jouw organisatie. Én je komt daadwerkelijk in beweging om de leider te worden die je kan én wil zijn.

Voor wie

Dit programma is voor elke leidinggevende die vanuit eigen nieuwsgierigheid op zoek wil gaan naar ‘what makes you tick’, die wil leidinggeven op een bij hem/haar passende manier en dat wil benutten voor vergroting van niet alleen eigen werkplezier en effectiviteit, maar ook het werkplezier en de effectiviteit van het team. Voor de leidinggevende die zichzelf écht wil en durft te laten zien en die gelooft dat dat het teamresultaat ten goede komt.

Opzet

Het WMYT-leiderschapsprogramma beslaat in totaal 6 maanden en is onderverdeeld in 3 blokken. Per blok zijn er verschillende workshopdagen waarin je samen met de andere deelnemers (minimaal 4 en maximaal 6) zelf en met elkaar intensief aan de slag gaat, onder begeleiding van de WMYT-facilitator. Tussen de workshopdagen door worden individuele coachgesprekken (van 1½ uur) ingepland tussen jou en de facilitator waarbinnen jij je eigen acties, ervaringen en vraagstukken gaat bespreken. Tijdens blok 2 en blok 3 zijn er bovendien nog een aantal intervisiesessies (van een dagdeel) waarin we op basis van casuïstiek uit ieders eigen praktijk in gesprek gaan met elkaar om zo samen ook vanuit de praktijk te leren. Deze intervisiesessies worden ook begeleid door de WMYT-facilitator.

In concreto is het programma is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 • Individueel startgesprek (telefonisch) als kennismaking, opwarmer en om persoonlijke leerdoelen en intenties helder te krijgen;
 • Blok 1 – jij als leider > 3 workshopdagen + 2 individuele coachgesprekken;
 • Blok 2 – jij en je team > 2 workshopdagen + 1 individueel coachgesprek + 2 intervisiesessies;
 • Blok 3 – jij en je organisatie > 2 workshopdagen + 2 individuele coachgesprekken + 2 intervisie-sessies;
 • Tussentijds: opdrachten en inspiratie om zelf verder mee aan de slag te gaan, ter voorbereiding op een volgende workshopdag of intervisiesessie en/of ter verdere verdieping en verrijking voor jezelf.

Wat het je oplevert

 • Verdiept inzicht in je eigen kwaliteiten, waarden, energiegevers/-vreters, drijfveren en hoe je die als leider kan inzetten;
 • Een aangescherpt ‘intern kompas’ als richtinggever en fundament om bewust en met vertrouwen je rol als leidinggevende in te vullen;
 • Een andere manier van naar je team kijken en hoe je dat optimaal kunt benutten om je team daarmee te laten groeien;
 • Een aangescherpte blik op jouw organisatie en de rollen die jij en je team daarbinnen vervullen;
 • Inzicht in jouw teamdoelstellingen (los van resultaten) en hoe een ieder daaraan z’n bijdrage kan leveren;
 • Een concreet actieplan om zelf en samen met je team stappen te zetten in de richting die jij wilt en die je organisatie nodig heeft;
 • Extra lef en vertrouwen om vanuit jezelf de leider te worden die je kan én wil zijn. En dat ook daadwerkelijk waar te maken.

Kosten

De kosten voor deelname aan dit programma zijn € 5.295,- excl BTW.

Inschrijven of meer weten?

Ben je enthousiast en wil je graag deelnemen aan het WMYT-leiderschapsprogramma? Neem dan vandaag nog contact op om te checken wanneer & waar de eerstvolgende groep van start gaat. Ook voor verdere vragen en info kun je hier terecht.

Neem contact op

Aanbod